субота, 15 жовтня 2022 р.

День здорового харчування

16 жовтня кожного року в багатьох країнах відзначають Всесвітній день здорового харчування (World Healthy Food Day). Основною метою даного свята є привернення уваги громадськості до проблем харчування в сучасному суспільстві. Найважливішим елементом збереження і зміцнення здоров'я нинішніх і майбутніх поколінь є здорове харчування, причому протягом усього життя.
Таке харчування забезпечує зростання, оптимальний розвиток, повноцінну життєдіяльність, сприяє зміцненню здоров'я і профілактиці неінфекційних захворювань, включаючи рак, діабет, хвороби серця та інсульт. Також, здорове харчування - неодмінна умова досягнення активного довголіття. Не без підстав, сучасні дієтологи стверджують, що секрет довголіття - саме в здоровому і повноцінному раціоні. Харчування, безумовно, є життєво необхідним процесом для нашого організму, хочеш жити - необхідно харчуватися. В результаті цього процесу ми отримуємо енергію, будівельний матеріал для відновлення організму, а також біологічно активні живильні речовини. Науково доведено, що здорове харчування дає можливість стабілізувати вагу без насильницьких обмежень. Воно допомагає позбутися від різних захворювань і запобігає їх розвитку, сприяє відновленню інтелектуальної і фізичної енергії. Говорячи простими словами, здорове харчування - це один з головних шляхів, який приведе нас до здоров'я. Як зазначено в багатьох джерелах, головними правилами здорового харчування є:
збільшення в раціоні продуктів, які насичені жирними кислотами, такими як Омега 3 (червона риба, рослинні масла, горіхи); скорочення вживання жирів тваринного походження; вживання в їжу свіжоприготовлених страв; вживання продуктів, які містять клітковину (злаки, овочі, фрукти, сухофрукти); не смажити на вершковому маслі і повністю ліквідувати з раціону маргарин; відмовитися від надмірно солоних продуктів; м'ясо, рибу і птицю вживати свіжоприготовленими і тільки з травами і овочами (петрушкою, селерою, кропом, салатом, зеленою цибулею, капустою та іншими); замість молока вживати молочнокислі продукти (кефір, йогурт, ряжанку); щодня вживати салат зі свіжих овочів або фруктовий салат, свіжі овочі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Негативні наслідки поширення фото- і відеоматеріалів в соціальних мережах

Ризик для національної безпеки Публікація фотографій мостів, залізничних станцій, аеропортів, тунелів чи військових логістичних об’єктів м...