Максимівський ліцей Михайло-Лукашівської сільської ради Запорізької області
Наша участь в олімпіадах і конкурсах Сторінки
- Головна сторінка
- Індивідуальна форма навчання - сімейна форма здобуття освіти
- Безпека — базова потреба людини
- Здорове харчування - це легко!
- Наше навчання і життя в 6 класі 2022-2023 навчального року
- Фотогалерея нашого життя
- Наше життя в 5 класі (2021-2022 навчальний рік)
- Наша участь в олімпіадах і конкурсах
- Ми - найкращий клас, ми - одна сім'я
- Stop булінг
- Математика - цариця всіх наук
- Я - вчитель Максимівського НВК
- Результати дистанційного навчання вчителя - онлайн курси, вебінари, конференції
- Екстернат - форма навчання в школі
неділя, 15 жовтня 2023 р.
Всесвітній день здорового харчування
Про важливість здорового харчування відомо усім. Також не викликає сумніву, що збалансоване харчування важливе для фізичного та розумового розвитку людини. Адже вживання правильних продуктів допомагає підтримувати оптимальну вагу, знижує ризик виникнення цукрового діабету та хвороб серцево-судинної системи. У поєднанні із активним способом життя, воно сприяє збереженню здоров’я – у дитинстві та майбутньому.
Яке ж харчування можна вважати здоровим? Ось декілька принципів здорового харчування:
Принцип 1. Енергетична цінність раціону має відповідати енерговитратам організму – це забезпечить стабільну нормальну вагу. Якщо ж їсти багато, вживати продукти з великою кількістю калорій і при цьому мало рухатись, виникне енергетичний дисбаланс – цього слід уникати.
Принцип 2. У добовому раціоні потрібно дотримуватись кількісного та якісного співвідношення продуктів – за основними харчовими та біологічно активними речовинами.
Принцип 3. Перевагу слід надавати свіжоприготованій їжі з мінімальним додаванням солі, цукру та тваринних жирів.
Принцип 4. Слід дотримуватись режиму харчування та не забувати про здорову харчову поведінку.
Принцип 5. Ретельне дотримання правил безпеки харчування має супроводжувати дітей та дорослих кожного дня.
Учені наполягають, що кожен прийом їжі та тарілка, яку ви ставимо на стіл, повинні містити:
1/2 вживаних продуктів мають складати овочі та фрукти. Більшість з них – у сирому вигляді. Бажано, щоб фрукти та овочі були сезонними. Зауважте, що картопля не відноситься до таких овочів, оскільки містить мало клітковини та має високий вміст крохмалю.
1/4 частина – цільнозернові продукти. До них відносять хліб з цільнозернової пшениці та висівок, макаронні вироби з борошна грубого помелу, різноманітні каші.
1/4 частина – здорові джерела білку. Це, в першу чергу, риба, м’ясо, птиця, яйця, бобові та горіхи, необхідні для життєдіяльності організму та росту дитини.
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Негативні наслідки поширення фото- і відеоматеріалів в соціальних мережах
Ризик для національної безпеки Публікація фотографій мостів, залізничних станцій, аеропортів, тунелів чи військових логістичних об’єктів м...

-
22 січня Україна щороку відзначає державне свято – День Соборності України з нагоди проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки...
-
19 лютого 1992 року Верховна Рада України затвердила тризуб як Малий герб України, визначаючи його головним елементом великого Державного Г...
-
При виявленні ВНП: • Зупиніться та озирніться навколо. Попередьте людей поряд про небезпеку. • Поверніться за маршрутом, яким прийшли. • На...
Немає коментарів:
Дописати коментар